Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Oordeel Gerechtshof

Heerhugowaard, 28 mei 2013 - Het gerechtshof in Den Haag heeft op 28 mei 2013 verklaard dat de Staatsloterij jarenlang misleidende mededelingen heeft gedaan over onder meer de winkansen, het aantal gewonnen prijzen en de hoogte van de prijzen. Hiermee is een einde gekomen aan een jarenlange zaak, aangespannen door de Stichting Loterijverlies die nu volledig in het gelijk is gesteld.

Het gerechtshof Den Haag heeft het vonnis van 31 maart 2010 van de rechtbank Den Haag vernietigd en verklaart vandaag 28 mei 2013 dat de Staatsloterij misleidende mededelingen heeft gedaan over het wel of niet gegarandeerd zijn van de prijzen, de winkansen en het aantal gewonnen prijzen in de periode 2000 tot en met 2007. Ook over de hoogte van de prijzen heeft de Staatsloterij volgens de uitspraak van het gerechtshof misleidende mededelingen gedaan. Dit alles is in strijd met de wet.

Aanleiding voor het proces, dat in juli 2008 door de Stichting Loterijverlies is aangespannen, is dat de Staatsloterij in de jaren 2003 tot en met 2007 nooit heeft gemeld dat ook niet-verkochte loten aan de trekking meededen. Dat betekende bijvoorbeeld dat er geen 20 geadverteerde prijzen maar slechts 3 prijzen werden uitgekeerd en dat ook het volledige prijzengeld niet werd uitgekeerd. Er werd dus minder uitgekeerd dan door de Staatsloterij werd beloofd. Loterijverlies wilde met het proces de 26.000 gedupeerden die zich hebben aangemeld, teruggeven waar zij recht op hebben. En dat kan zij met de uitspraak van het gerechtshof nu doen.

Iedereen die zich nog niet heeft aangemeld maar wel tussen januari 2000 en december 2007 (wel eens) heeft meegespeeld kan zich nog aanmelden.

De woordvoerder is opgetogen dat er in deze zaak na jaren eindelijk "collectief recht" is gesproken.

Aanmelden kan via www.loterijverlies.nl

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus