Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt het tarief berekend om mee te kunnen procederen tegen de Staatsloterij?

Deelname aan het proces tegen de Staatsloterij kost u € 35,- inschrijfgeld voor één meegespeeld lot, plus € 12,50,- voor elk volgend lot, ongeacht de periode. Een straatje van een vijfde loten tellen wij als 2 loten en halve loten als hele loten. Als wij geld voor u ontvangen, dan krijgt u daarvan 80%. 20% is voor ons, naast het al door u betaalde inschrijfgeld. Stel, u deed maandelijks met 1 lot mee, dan kost deelname u € 35,-. Hebt u bijvoorbeeld meegespeeld met maandelijks 3 loten, dan zijn de deelnamekosten € 35,- + € 25,- = € 60,-. Het inschrijfgeld alsmede het no cure, no pay percentage is te allen tijde verschuldigd aan Loterijverlies.nl B.V..

Hoe kan het dat tegen lage kosten Loterijverlies voor mij een procedure voert?

Loterijverlies kan dit mogelijk maken door namens een groot aantal gedupeerden te procederen.

Kan het ook dat er een buitengerechtelijke oplossing komt?

Dat zou kunnen, mits dit een goede oplossing is.

Wanneer kan ik mij aanmelden?

U kunt zich aanmelden wanneer u per saldo niet meer gewonnen dan verloren heeft. Wanneer u in de periode 2000 tot en met 2007 meer verloren dan gewonnen heeft, kunt u zich aanmelden. Daarnaast dient u te beseffen dat u over bewijsmateriaal dient te beschikken. Wanneer u automatisch heeft meegespeeld in de periode 2000 tot en met 2007 of een deel daarvan, kunt u zich aanmelden. Wanneer u niet automatisch heeft meegespeeld, maar loten heeft gekocht via de losse verkoop, adviseren wij u zich niet aan te melden. Wanneer u de losse loten nog heeft, dan kunt u zich wel aanmelden. Wij hebben echter wel bewijsbeslag gelegd bij de Staatsloterij daardoor kunt u in principe bewijzen dat u heeft meegespeeld.

Hoe lang gaat de procedure duren?

Wij streven ernaar de procedure zo kort mogelijk te houden. Wij zullen trachten door met de Staatsloterij tot een schikking te komen voor onze deelnemers. Mocht dat niet lukken dan zullen wij wederom de gang naar de rechter maken.

Wat heeft de Staatsloterij gedaan wat niet door de beugel kan?

De Staatsloterij sprak destijds in haar communicatie bijvoorbeeld van maar liefst 20 winnaars van de prijzen van 50.000 euro en 100.000 euro, terwijl dit er in werkelijkheid slechts 4 per trekking waren. Dat er maar 4 prijzen waren, komt omdat de prijzen ook werden verloot over miljoenen niet-verkochte loten. Dit is nooit gecommuniceerd aan de deelnemers, in elk geval niet tot en met 2007. De Reclame Code Commissie had al bepaald dat de wijze van communiceren inderdaad misleidend is, nu heeft het gerechtshof Den Haag dat ook gedaan.

Waarom betalen door middel van automatische incasso?

U kunt ook via iDeal betalen, maar om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden, verzoeken wij u om via automatische incasso te betalen.

Hoe groot is de kans dat ik mijn geld terugkrijg?

Op basis van de uitspraak van het arrest van de Hoge Raad is de kans zeer groot dat u (een deel van) uw inleg terug krijgt of schadevergoeding zal ontvangen. Wij pleiten ervoor om alle schade te verhalen. Uiteraard onder aftrek van hetgeen u gewonnen heeft. Heeft u meer gewonnen dan verloren dan adviseren wij u zich niet aan te melden. 

Wat gebeurt er nu na de uitspraak van de Hoge Raad?

Wij zullen proberen door middel van onderhandelingen tot een goede (schade)compensatie te komen. Indien dat niet mocht lukken maken wij weer de gang naar de rechter.

Wat doet Loterijverlies.nl met mijn gegevens?

Deze zullen worden behandeld conform de wet. Wij zullen dan ook uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Verder zullen wij de nodige stappen zetten richting de Staatsloterij in uw dossier namens u. Wij zullen uw gegevens gebruiken voor het uitvoeren van diensten voor u. Wij kunnen een verzoek tot verwijdering niet eerder dan 7 jaar na afloop van de zaak honoreren. Mede gezien het no cure, no pay percentage en andere tarieven ook van toepassing blijven totdat de zaak is afgerond.

Waar is Loterijverlies gevestigd?

Loterijverlies.nl is statutair gevestigd te Den Haag.

Kantooradres: 

Loterijverlies.nl
Le Pollet 15 (5th Floor)

St. Peter Port

Guernsey GY1 1WQ

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus