Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Zwartmakerij helpt Staatsloterij niet

De zwartmakerij van Stichting Loterijverlies en met name van haar oprichter Ferdy Roet persoonlijk helpt de Staatsloterij niet om hun jarenlange bedrog en de claim van de 193.000 deelnemers van tafel te vegen. Feit is dat de Staatsloterij veroordeeld is door de Hoge Raad en tevens veroordeeld is het aankoopbedrag van de Staatsloten aan de deelnemers te vergoeden. Het gaat feitelijk alleen nog om een executiegeschil. In beginsel moet het arrest van de Hoge Raad namelijk gewoon worden opgevolgd. Argumenten van de Staatsloterij dat er geen causaal verband zou zijn, zijn eerder door de Hoge Raad afgewezen en gezien het World Online arrest, waar ook veroordeling op basis van misleiding is geweest, is de kans dat de Staatsloterij geen schadevergoeding moet betalen, net zo minimaal als de kans op het winnen van een hoofdprijs in de Staatsloterij.

Openheid
Loterijverlies wordt verweten niet open te zijn, maar zij heeft haar volledige financiële huishouding naar de Staatsloterij gestuurd. Loterijverlies bewijst dan ook dat het 20 miljoen euro aan kosten heeft moeten maken. Wat door de deelnemers aan inschrijfgeld is opgebracht, is ruim 5 miljoen euro, na aftrek van de btw. Loterijverlies heeft nooit deelnemers om een verplichte extra bijdrage gevraagd, terwijl haar kosten navenant hoger zijn. Deelnemers die zich in 2008 hebben ingeschreven voor 25 euro en waarmee is overeengekomen dat er tot en met de rechtbank zou worden geprocedeerd, nemen zonder extra kosten deel tot en met de dag van vandaag. Loterijverlies heeft, ook voor hen, tot en met de Hoge Raad geprocedeerd en de actie duurt nog steeds voort. Deelnemers zijn dus nooit benadeeld en het belang van de deelnemers staat te allen tijde voorop. Juist door te werken op basis van inschrijfgeld en no cure, no pay kan Loterijverlies het mogelijk maken dat men zich tegen aantrekkelijke voorwaarden kan inschrijven. Hiermee heeft Loterijverlies zelf overigens een groot financieel risico genomen.

In 2008 heeft de Staatsloterij ook naar de rechter aangevoerd dat Loterijverlies de procedure niet zou mogen voeren omdat er commerciële belangen achter schuil zouden gaan. De rechter is daar aan voorbij gegaan omdat dit niets afdoet aan de doelstelling van de Stichting Loterijverlies.nl. De Staatsloterij weet dus dit geen relevant item is, maar probeert Loterijverlies als laatste strohalm zwart te maken. Vele multinationals richten overigens hun bedrijfsvoering hetzelfde in als Loterijverlies.

Roet wordt verweten dat hij constructies heeft opgetuigd door onder meer Loterijverlies te verhuizen naar Guernsey en zaken te doen met een bedrijf op Isle of Man, bekend van de TT motorraces. Loterijverlies en haar organisaties zijn volstrekt zakelijk en legaal ingericht, mede op basis van advies  de beste fiscalisten. Ook de belastingconstructie van prinses Christina via het kanaaleiland Guernsey is legaal, oordeelde toenmalig staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager.

Blijkbaar komen er krachten bovendrijven als Loterijverlies de overheid en de Staatsloterij aanpakt omdat de Staatsloterij verloren heeft bij de Hoge Raad voor jarenlange misleiding en ruim 300 miljoen euro verschuldigd is aan de 193.000 deelnemers van Loterijverlies. Loterijverlies gaat door met deze zaak totdat de Staatsloterij of de overheid betaald heeft. De druk op de Staatsloterij neemt verder toe gezien de recente uitspraak van de huidige staatssecretaris van Financiën Wiebes, die stelt dat hij “aandringt op een minnelijke schikking, en wel zo snel mogelijk”. De afgelopen week hebben meer dan 1.000 mensen zich aangemeld bij Loterijverlies.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus