Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Staatsloterij slaat met schikking de plank volledig mis

11 april 2017 Wanneer naar reacties op social media wordt gekeken en naar de honderden reacties die bij Loterijverlies binnenstromen op de gisteren door de Staatsloterij aangekondigde schikking met de ad hoc opgerichte Stichting Staatsloterijschadeclaim, die nota bene is gefinancierd door de Staatsloterij, dan blijkt dat zowel de bedrogen deelnemers als het publiek zich massaal tegen de Staatsloterij hebben gekeerd. Voor het publiek is het onbegrijpelijk dat de Staatsloterij denkt weg te komen met het schikkingsaanbod van enkele gratis Staatsloten. Voor de bedrogen deelnemers is het overduidelijk dat dit een wanhoopsactie is van de Staatsloterij om een schadeclaim van honderden miljoenen euro’s voor een schijntje af te kopen.

In een poll op internet geeft de overgrote meerderheid aan dat de ‘schikking’ ontoereikend is voor het jarenlange bedrog. De schade van alleen al de Loterijverlies deelnemers bedraagt rond de 400 miljoen euro, gebaseerd op de overwegingen van de Hoge Raad, waarin is bepaald dat de schade bestaat uit de aankoopbedragen van de Staatsloten en bijvoorbeeld niet uit een minuscuul kansverschil. De schade van het totaal der bedrogen deelnemers, dus al dan niet aangemeld bij Loterijverlies, bedraagt ten minste een zesvoud van de schade van de bij Loterijverlies aangesloten deelnemers.

Vreemde bokkensprong
Vorige week is er nog een nieuwe dagvaarding door Loterijverlies aangebracht. In deze dagvaarding wordt onomstotelijk wederom aangetoond dat de deelnemers recht hebben op hun geld terug. Het lijkt er sterk op dat de Staatsloterij deze uitspraak voor wil zijn om zodoende het uiteindelijke bedrag dat aan schade zal moeten worden uitgekeerd, te willen minimaliseren.

Loterijverlies ziet het schikkingsaanbod ook nu weer als een erkenning van haar gelijk. Dit gelijk bleek afgelopen zomer tevens uit een van een bedrogen Staatsloterijdeelnemer gekochte vaststellingsovereenkomst, waar deze deelnemer zijn inleg terug heeft gekregen. Hij ontving 4.250 euro, zijnde het volledige bedrag van zijn inleg. Er doen verder sterke geruchten de ronde dat deze deelnemer niet de enige is die in het geniep zijn geld heeft teruggekregen.

Honderden nieuwe deelnemers hebben zich inmiddels gemeld bij Loterijverlies. Loterijverlies gaat vanzelfsprekend door met de lopende procedures om de deelnemers te geven waar zij recht op hebben.
 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus