Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

STAATSLOTERIJ HEEFT WELDEGELIJK HEIMELIJK GELD TERUGGEGEVEN AAN EEN BEDROGEN DEELNEMER

Den Haag, 21 augustus 2016
De Staatsloterij heeft in het diepste geheim aan één enkele bedrogen deelnemer zijn inleg over twee jaren teruggegeven nadat deze deelnemer de Staatsloterij hier juridisch toe gedwongen heeft. Oprichter Ferdy Roet heeft van deze bedrogen deelnemer inzage gekregen in de overeenkomst met de Staatsloterij en de daadwerkelijk uitbetaling van de aankoop van staatsloten. De Staatsloterij heeft dit in het grootste geheim gedaan op straffe van zware sancties voor de bedrogen deelnemer. Bij deze bedrogen deelnemer is het geweten gaan knagen toen hij zag hoe de Staatsloterij een billijke vergoeding voor de 194.000 deelnemers van Loterijverlies blijft traineren. De Hoge Raad heeft immers in januari 2015 glashelder gesteld dat de Staatsloterij haar deelnemers jaren achter elkaar stelselmatig bedrogen heeft en dat de bedrogen deelnemers recht hebben op de teruggave van hun inleg.

In de heimelijk overeenkomst tussen de Staatsloterij en de bedrogen deelnemer is zelfs uitdrukkelijk opgenomen dat geen informatie over de heimelijke terugbetaling met Loterijverlies gedeeld mag worden.

Volgens Ferdy Roet is deze overeenkomst de ‘absolute doodsteek’ van de Staatsloterij om er nog langer onderuit proberen te komen om geld terug te geven aan de bedrogen deelnemers van de Staatsloterij. Verder toont het aan dat de Staat al jaren onrechtmatig handelt door geld te onttrekken aan de Staatsloterij, terwijl er voorzieningen moeten worden getroffen om de bedrogen deelnemers te vergoeden. Het zou een logische en fatsoenlijke stap zijn wanneer de Staatsloterij en de Staat nu alle 194.000 deelnemers hun geld teruggeeft, precies zoals de hoogste rechter in Nederland vorig jaar bepaald heeft.

Oprichter Roet vindt dat staatssecretaris Wiebes zich nu ook niet langer kan verschuilen. “Wiebes is politiek verantwoordelijk voor het handelen van de Staatsloterij. In april heeft hij de Tweede Kamer nog gemeld dat hij zich niet wil bemoeien met onderhandelingen tussen de Staatsloterij en Loterijverlies die toen nog gaande waren. Het kan niet zo zijn dat de staatssecretaris niets geweten heeft van de heimelijke deal met de bedrogen deelnemer. Of de Staatsloterij informeert de verantwoordelijke bewindsman niet, of de heer Wiebes vertelt de waarheid niet aan de Tweede Kamer. Het is hoe dan ook een zaak die aan alle kanten stinkt.”

Met de kennis van deze heimelijke deal met de bedrogen deelnemer, zal Loterijverlies zich nu onverminderd inzetten om voor al haar 194.000 deelnemers de schade vergoed te krijgen van de Staatsloterij. De gemiddelde vordering van de deelnemers van Loterijverlies bedraagt €1750. Roet: “de Staatsloterij speelt nu mooi weer met haar peperdure campagnes voor de Nederlandse Loterij. Iedere bedrogen deelnemers weet dat dat hypocriete schone schijn is zolang de Staatsloterij een terechte schadevergoeding aan de Loterijverlies blijft blokkeren. Wij gaan nu echt doorpakken en zullen nu ook de heer Wiebes op zijn fatsoen en verantwoordelijkheid wijzen en daarnaast juridische acties starten”.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus