Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Gerechtshof stelt mediation voor in rechtzaak tegen Staatsloterij

Loterijverlies akkoord, Staatsloterij wijst mediation van de hand

Heerhugowaard, 8 oktober 2010 - In de rechtszaak tussen Loterijverlies en de Staatsloterij heeft laatstgenoemde afwijzend gereageerd op een voorstel van het Gerechtshof tot mediation. Loterijverlies is al sinds 2008 namens duizenden gedupeerden in een procedure verwikkeld met de Staatsloterij naar aanleiding van een uitzending van Tros Radar. In deze uitzending kwam aan het licht dat de Staatsloterij jarenlang prijzen heeft gecommuniceerd terwijl deze nooit werden uitgekeerd omdat de Staatsloterij miljoenen niet- verkochte lotnummers aan de pot toevoegden waarover getrokken werd. Nader onderzoek van Loterijverlies heeft aangetoond dat de Staatsloterij in dezelfde periode ook bij een substantieel aantal trekkingen het wettelijk verplichte minimum uitkeringspercentage van 60% niet heeft gehaald.

Loterijverlies stond wel open voor mediation. "Onze doelstelling is om namens de gedupeerden genoegdoening te krijgen en als dat met mediation mogelijk is, dan staan wij daar natuurlijk voor open. Nu zal de procedure inhoudelijke verder gaan bij het gerechtshof te Den Haag", aldus Ferdy Roet van Loterijverlies. Wanneer de eisen van Loterijverlies worden toegewezen loopt de vordering op de Staatsloterij mogelijk op tot maar liefst een miljard euro. Dit bedrag zou moeten worden uitgekeerd aan vaste deelnemers van de Staatsloterij in de periode van 2000 tot en met 2007.

Loterijverlies betreurt het feit dat de Staatsloterij nog steeds haar verantwoording ten opzichte van haar klanten niet wil nemen.

Gedupeerden kunnen zich overigens nog steeds aanmelden bij Loterijverlies indien zij mogelijk in aanmerking willen komen voor compensatie. Loterijverlies is bereikbaar via www.loterijverlies.nl of telefonisch via 072 - 7529494. 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus