Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Deelnemers Loterijverlies eisen 160 miljoen van Staatsloterij

Den Haag, 25 februari 2016 - Omdat de Staatsloterij  geen enkel gehoor geeft aan de voortdurende oproepen van Loterijverlies en van staatssecretaris Wiebes om tot een regeling te komen, heeft Loterijverlies vanmiddag een dagvaarding aan de Staatsloterij laten betekenen met onder meer als eis dat de Staatsloterij een voorschot van 50% betaalt aan de deelnemers van Loterijverlies. Dit is een bedrag van 160 miljoen euro.

  ‘Het uitroken van onze deelnemers moet nu maar eens afgelopen zijn,’ aldus Loterijverlies. Zelfs meer dan 15 jaar na aanvang van het bedrog geeft de Staatsloterij, nota bene een staatsonderneming, geen krimp. Veel deelnemers zijn inmiddels de 70 jaar gepasseerd en Loterijverlies wil dat alle deelnemers bij leven schadevergoeding krijgen.

 Volgens Loterijverlies blijft de Staatsloterij zich bedienen van misleidende praktijken zoals dat zij zegt te willen schikken met de 194.000 deelnemers van Loterijverlies. Als de Staatsloterij dat daadwerkelijk meent, had zij allang een aanbod moeten doen. De Staatsloterij heeft echter geen enkel aanbod gedaan. Dat de Staatsloterij daadwerkelijk wil schikken is dan ook ongeloofwaardig en misleidend. Terwijl de uitspraak van de Hoge Raad, die onherroepelijk is, geen enkele ruimte voor interpretatie biedt. De Staatsloterij moet van de Hoge Raad de aankoopbedragen van de gekochte staatsloten vergoeden aan de deelnemers van Loterijverlies.

Op basis van het arrest van de Hoge Raad mag verwacht worden dat de Staatsloterij, zeker als overheidsbedrijf, zich aan de uitspraak houdt en tot een schikking met Loterijverlies komt. Maar niks is minder waar. Dat blijkt ook uit mededelingen van directievoorzitter Van Steenis in het programma Jinek, waarin hij verklaarde ‘Dat trekken uit niet-gekochte (hij bedoelde “niet-verkochte”) loten is slechts in zeer beperkte mate voorgekomen’.

Terwijl hij wist dat er honderden miljoenen euro's aan prijzen in het verleden nooit werden uitgekeerd. Voor Loterijverlies is het gedraai en gekonkel nu meer dan genoeg en heeft daarom de Staatsloterij gedagvaard om de helft van de claim als voorschot te betalen. Zodat de deelnemers van Loterijverlies een eerste compensatie krijgen. Daar hebben ze immers jaren op moeten wachten.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus