Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Advocaten Bos en Kroes voor tuchtrechter

3 november 2016 - De advocaten mr. Hendrik Jan Bos en mr. Roger Kroes, beiden van het Amsterdamse advocatenkantoor Bos & Partners Advocaten, wacht mogelijk de zwaarste straf binnen de advocatuur: schrapping van het Tableau. In tegenstelling tot een schorsing, die maximaal één jaar duurt, is schrapping levenslang en mogen zij hun beroep nooit meer uitoefenen. Binnenkort verschijnen de twee voor de Raad van Discipline.

Het moedwillig niet toesturen van stukken in een zaak tegen Loterijverlies is één van de regels die de advocaten met voeten getreden hebben. Zo kwam een proces-verbaal waarin zaken staan vermeld die tijdens de zitting echter nooit zijn gezegd, niet bij Loterijverlies terecht. Ook een proces-verbaal dat ondertekend werd door een griffier die tijdens de zitting niet eens aanwezig was, bereikte de advocaat van Loterijverlies nooit. Het opzetten van een juiste verdediging was daardoor onmogelijk en verlies van de zaak lag voor de hand. Alleen maar door, wat nu blijkt, louche advocaten.

Daarnaast speelt Bos een uiterst dubieus en illegaal dubbelspel. Hij treedt in een directiezaak tégen Loterijverlies als advocaat op, en werpt zich na de uitspraak meteen op als advocaat vóór de tijdelijk aangestelde bestuurder van Loterijverlies Erik van den Emster, rechter en ex-voorzitter van de Raad 8 de Rechtspraak.

Tegelijkertijd laat Bos zich grof betalen door Liesker Procesfinanciering, die de hele zaak tegen Loterijverlies heeft opgezet om zelf miljoenen te incasseren. Van die miljoenen, die hij probeert te ontfutselen van de 194.000 deelnemers van Loterijverlies en hun oprichter Ferdy Roet, krijgt Bos dan ongetwijfeld een prettige duit mee. Net als Van den Emster overigens, die rechtstreeks voor Liesker Procesfinanciering werkt, zo is uit IP protocollen bewezen.

Gelukkig geldt voor advocaten die zich niet aan de regels houden, dat zij bij de Raad van Discipline oftewel de tuchtrechter moeten verschijnen. Deze Raad doet uitspraak en kan een sanctie opleggen. Volgens de Advocatenwet bestaan er slechts vier soorten sancties: enkele waarschuwing, berisping, schorsing voor maximaal één jaar en schrapping van het Tableau. Een schrapping van het Tableau is levenslang en is dan ook de zwaarste tuchtrechtelijke sanctie binnen de advocatuur. Een advocaat die van het Tableau wordt geschrapt, mag zijn of haar beroep van advocaat nooit meer uitoefenen.

Mr. Hendrik Jan Bos Mr. Roger Kroes
Advocaat sinds 1989 Advocaat sinds 2002

Hendrik Jan Bos en Roger Kroes moeten binnen afzienbare tijd voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter dus, verschijnen. Zij hebben hiervoor inmiddels een bericht ontvangen van de Orde van Advocaten, waar alle in Nederland werkzame advocaten lid van zijn. De Raad van Discipline zal bepalen in welke mate Bos en Kroes tuchtrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld. In 2016 zijn tot nu toe twee advocaten geschrapt, het zou zo maar kunnen dat dit aantal binnenkort verdubbeld is.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus