Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Vader en dochter Liesker proberen zich onrechtmatig te verrijken

Vader en dochter Liesker proberen zich onrechtmatig te verrijken

Procesfinancier lapt uitspaak rechtbank aan z’n laars

 

Het is niet de eerste keer dat mr. Chris Liesker samen met zijn dochter mr. Sara Liesker van het gelijknamige bedrijf voor procesfinanciering in Breda, zich met ongeoorloofde praktijken bezighouden. In het recente verleden probeerde Chris Liesker met advocaat Bos en rechter Van den Emster gezamenlijk op slinkse en frauduleuze wijze de miljoenenclaim van Loterijverlies tegen de Staatsloterij over te nemen, waarbij  ook nog een door hun ingeschakelde rechter is ontmaskerd. Voor een procesfinancier is zo’n claim vooral interessant omdat een procesfinancier op basis van no cure, no pay werkt en zodoende voor relatief weinig inspanning zo maar enkele miljoenen kan verdienen. De rechtbank Noord-Holland bepaalde evenwel dat elke betrokkenheid van Liesker bij de Stichting Loterijverlies niet toelaatbaar is. De rechtbank Noord-Holland heeft daarmee tevens laten blijken Liesker geen betrouwbare partij te vinden. Sara en Chris Liesker worden aldus tevens door Loterijverlies.nl B.V. als onbetrouwbaar beschouwd.

 

Nu blijkt echter dat Liesker contact heeft opgenomen met het bestuur van de Stichting Loterijverlies. Tijdens het gesprek met Paul Sins, afkomstig van nota bene de Belastingdienst evenals een andere bestuurder die afkomstig is van de FIOD, van het bestuur van de Stichting Loterijverlies heeft Chris Liesker aangegeven open te staan voor ‘een samenwerking’. Hiermee tracht hij, een andere intentie kan er immers niet zijn, op achterbakse wijze andermaal de claim van het door Loterijverlies gewonnen proces tegen de Staatsloterij te bemachtigen, hetgeen dus in strijd is met de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland.

 

Hiermee vertraagt Liesker voor de zoveelste keer het proces van Loterijverlies zelf tegen de Staatsloterij (en inmiddels tegen de Nederlandse Staat) en dupeert wederom de bijna 200.000 deelnemers van Loterijverlies om compensatie te krijgen in hun strijd tegen de Staatsloterij. Deze liet namelijk in de periode 2000-2008 ook niet-verkochte loten aan hun trekkingen meedoen.

 

Op 30 januari 2015 heeft de Hoge Raad in cassatie hierover bepaald dat de Staatsloterij haar deelnemers misleid heeft en dat de schade bestaat uit de aankoopbedragen van de Staatsloten. Deze hele kwestie heeft zelfs geleid tot Kamervragen en het ministerie van Financiën inclusief de FIOD bemoeien zich actief met de kwestie. Al in het najaar van 2015 zijn er gesprekken geweest tussen Liesker en het ministerie van Financiën. Dat twee bestuurders van de Stichting Loterijverlies.nl afkomstig zijn van de overheid, waarvan één van de FIOD en de ander van de Belastingdienst, mag ten minste als opmerkelijk beschouwd worden.

 

Loterijverlies strijdt al jaren tegen alle juridisch ongeoorloofde praktijken van de Staatsloterij en daarmee van de Staat. Indien gesprekken met Liesker worden voortgezet door het bestuur van de Stichting Loterijverlies, zal er onder meer een kort geding worden gestart. Dan wordt tevens overduidelijk welk illegaal belang zij dienen nog daargelaten het feit dat zij afkomstig zijn van de Staat die nota bene de tegenpartij vormt in het proces tegen de Staatsloterij. Ruim 3500 deelnemers hebben Loterijverlies.nl B.V. al laten weten de gang van zaken onacceptabel te vinden en willen evenzeer procederen tegen Liesker en daaraan gelieerde partijen.

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus