Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Telegraaf huurt topadvocaat in na dagvaarding wegens laster

Telegraaf huurt topadvocaat in na dagvaarding wegens laster

2 februari 2017 Hoofdredacteur Paul Jansen en journalist Bart Mos van De Telegraaf hebben direct na het instellen van de lasteraanklacht door Ferdy Roet, topadvocaat Bas Le Poole van het kantoor Le Poole Bekema ingehuurd. De aanklacht omvat onder meer het verspreiden van een fake doodsbedreiging door journalist Mos, die zelfs voor publicatie al weersproken was.

De Telegraaf neemt de aanklacht zeer hoog op en is bereid om heel veel geld aan advocaatkosten uit te geven. Want Le Poole Bekema omschrijft zichzelf als “advocaten werkzaam in de top van de markt”. Bas Le Poole is oprichter en partner van het Haarlemse bureau. Hij wordt al jarenlang vermeld in de hoogste categorie van de internationale advocatengidsen Chambers Global en Legal 500. Zijn uurtarief betekent een investering van ongetwijfeld tienduizenden euro’s voor De Telegraaf.

In een zaak tegen EenVandaag van vorig jaar omtrent onrechtmatige uitingen is nog bepaald dat journalisten persoonlijk aansprakelijk zijn bij het onzorgvuldig te werk gaan. En een zware aantijging als dat iemand een doodbedreiging zou hebben gedaan, kan en mag nooit op basis van één bron verstuurd worden, zoals Mos wel heeft gedaan.

Dat het al langer rommelt tussen Jansen en Mos én dat Jansen de zaak geenszins in de hand heeft, blijkt ook uit het feit dat het onlangs opgelegde Twitterverbod gedurende 2 maanden van Jansen aan Mos slechts 2 weken heeft geduurd. Mos kreeg toen een officiële waarschuwing, ook voor zijn tweet over Trumps Golden shower, dat Mos onder druk als ‘een grapje’ afdeed.  

Roet eist onder meer een algeheel Twitterverbod van Bart Mos voor de duur van 6 maanden, rectificatie en een publicatieverbod waarbij voor de duur van 10 jaar niks over hem geschreven mag worden. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog onbekend.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus