Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Strafrechtelijke aanklachten tegen (ex-)directie Staatsloterij

Het langlopende conflict tussen de Staatsloterij en Stichting Loterijverlies met haar 193.000 deelnemers is reeds geëscaleerd. Stichting Loterijverlies heeft vorige week aanklachten ingediend tegen de (ex-)directie vanwege misleiding en bedrog. De Staatsloterij heeft immers haar deelnemers in de periode 2000 tot 2008 bewust misleid over de te winnen prijzen en de winkansen, zo concludeerde de Hoge Raad.

 

De (ex-)directie hangt gevangenisstraffen boven het hoofd van 4 jaar. Indien het Openbaar Ministerie zelf niet tot vervolging overgaat, dan zal Loterijverlies een zogenaamde artikel 12 procedure starten bij het gerechtshof om vervolging af te dwingen. De Staatsloterij heeft jarenlang op de achtergrond een truc toegepast met als doelstelling haar loterij zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

 

 Staatsloterijdirecteur Frans van Steenis ondanks het arrest van de Hoge Raad, in het programma Jinek verkondigd dat nagenoeg alle prijzen ook daadwerkelijk zijn uitgekeerd, terwijl er aantoonbaar honderden miljoenen niet zijn uitgekeerd. Ook heeft Van Steenis al eens beweerd dat “trekken uit niet-verkochte loten slechts in een zeer beperkte mate is voorgekomen”. Ook dat is volstrekt onjuist. Volgens Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies zal Loterijverlies ‘de directie in hun ‘ivoren torens’ met alle macht voor het gerecht proberen te krijgen”.

 

In New York werd in de jaren zeventig een loterij die ook haar deelnemers misleidde, direct gesloten vanwege oplichting. In Nederland kijkt Justitie vooral stoïcijns toe. Van nota bene de toenmalig Minister van Justitie mocht de Staatsloterij, in antwoord op Kamervragen, op lotnummers prijzen laten vallen die nooit verkocht waren aldus. Terwijl de Hoge Raad zich al had de Staatsloterij al schuldig had verklaard. .

 

De komende tijd zal Stichting Loterijverlies alle juridische maatregelen nemen die mogelijk zijn tegen de Staatsloterij en de betrokkenen in deze zaak. Deelnemers van Loterijverlies mogen immers nooit de dupe van de kwalijke praktijken van de Staatsloterij worden.

 

 

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus