Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Staatsloterij probeert bedrog voor schijntje af te kopen met listige handelingen

Staatsloterij probeert bedrog voor schijntje af te kopen met listige handelingen

 

13 oktober 2016 Uit onderzoek van Loterijverlies blijkt dat de Stichting Staatsloterijschadeclaim verweven is met de Staatsloterij. Zo financiert de Staatsloterij deze stichting en zijn personen die deze stichting leiden verweven met de Staatsloterij. Bestuurslid Ianika Tzankova van de Stichting Staatsloterijschadeclaim blijkt rechtstreeks afkomstig van het kantoor dat eerder de Staatsloterij bijstond in de rechtszaak tegen Loterijverlies omtrent de misleiding van de winkansen en te winnen prijzen. Verder is Jurjen Lemstra advocaat van de Stichting Staatsloterijschadeclaim. Lemstra’s directe kantoorgenoot en compagnon Flip Wijers heeft nota bene namens de Staatsloterij geprocedeerd tegen Loterijverlies in die rechtszaak. Lemstra heeft zich verder in het verleden zeer negatief uitgelaten omtrent de winkansen van Loterijverlies, terwijl Loterijverlies tot aan de Hoge Raad gewonnen heeft.

Enkele tientjes of gratis loten

De Staatsloterij en de Stichting Staatsloterijschadeclaim – feitelijk dus de Staatsloterij – proberen ondertussen een schikking van hooguit enkele tientjes of gratis loten er doorheen te drukken. De Stichting Staatsloterijschadeclaim heeft eerder aan de Telegraaf aangegeven dat daar aan gedacht moet worden. Terwijl de deelnemers van Loterijverlies recht hebben op een schadevergoeding van rond de tweeduizend euro wat blijkt uit 80.000 schadeberekeningen.

 

Jurjen Lemstra

Advocaat Jurjen Lemstra van Stichting Staatsloterijschadeclaim liet zich in het verleden regelmatig negatief uit omtrent de winkansen van Loterijverlies. Zo zei Lemstra tegen RTL Nieuws dat hij ‘de kans dat de rechter een grote schadevergoeding zal toewijzen, heel klein acht en dat Loterijverlies een tweede loterij is; je kunt ook naar het casino gaan.’ Terwijl de Hoge Raad uitdrukkelijk heeft bepaald dat de schade niet bestaat uit een minuscuul kansverschil, maar uit de aankoopbedragen van de staatsloten. Verder heeft de Hoge Raad eerder verklaard in het World Online arrest dat een dergelijke uitspraak gevolgd moet worden. De deelnemers zijn hier overigens allemaal op dezelfde wijze bedrogen door de Staatsloterij. Men kon immers niet weten van de misleiding. Alle argumenten dat dit anders zou liggen zijn eerder al door het gerechtshof van tafel geveegd.

Lemstra’s compagnon Flip Wijers heeft trouwens eerder als advocaat geprocedeerd namens de Staatsloterij tegen Loterijverlies in verband met de misleidende mededelingen omtrent het prijzenpakket en te winnen prijzen.

Ianika Tzankova

Advocaat Ianika Tzankova, hoogleraar massaschade en bestuurder van de Stichting Staatsloterijschadeclaim, was tot voor kort verbonden aan het advocatenkantoor Nauta Dutilh. Nauta Dutilh stond de Staatsloterij echter bij in de zaak die door Loterijverlies was aangespannen in verband met de misleidende mededelingen omtrent de winkansen en te winnen prijzen. Nu werpt Tzankova zich op als bestuurder van Stichting Staatsloterijschadeclaim en laat zich daarvoor betalen door nota bene de Staatsloterij. Eerder bepleitte Tzankova tegenover het toenmalige Z24 dat er extern toezicht moet komen in de manier waarop belangenclubs bij massaclaims opereren en beloond worden. De Stichting Staatsloterijschadeclaim berekent geen inschrijfbedrag of een no cure no pay percentage.

Men betaalt niks aan deze stichting, maar de kans dat je uiteindelijk in je hemd staat omdat je een te lage schadevergoeding krijgt, is aanzienlijk gezien de verwevenheid van de Stichting Staatsloterijschadeclaim met de Staatsloterij en de uiting waarbij zij aangeeft zich hard te maken voor een schikking die hooguit enkele tientjes bedraagt ofwel gratis staatsloten.

Ei van Columbus

De Staatsloterij denkt waarschijnlijk het ei van Columbus te hebben gevonden door een concurrerende stichting te voeden en op die wijze de verplichtingen naar de bedrogen deelnemers voor een schijntje af te kopen. Echter, omdat deze stichting naar verwachting niet representatief zal worden verklaard en Loterijverlies zal ageren tegen een vermeende schikking, zal een dergelijke schikking normaal gesproken niet algemeen verbindend worden verklaard, aldus de advocaten van Loterijverlies.nl B.V..

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus