Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Staatsloterij bedankt journalist Bart Mos voor samenwerking

Staatsloterij bedankt journalist Bart Mos voor samenwerking

17 oktober 2016 – Nadat Loterijverlies eerder ontdekte dat de Staatsloterij één miljoen euro per jaar besteedt in de Telegraaf, is er nu de onthulling dat de Staatsloterij Bart Mos, journalist bij dezelfde Telegraaf, bedankt wordt voor hun redactionele samenwerking.

Loterijverlies heeft een recente brief van de woordvoerder van de Staatsloterij, Jan Driessen, in handen gekregen waar Bart Mos wordt bedankt voor de samenwerking. Deze samenwerking kan niet anders worden uitgelegd dan een samenzwering tussen de Staatsloterij en de Telegraaf om Ferdy Roet en de claim van de deelnemers van Loterijverlies bewust kapot proberen te maken, zodat de Staatsloterij goedkoop kan schikken. De Telegraaf publiceerde sinds vorige zomer een diversiteit aan artikelen om Loterijverlies en haar oprichter zo zwart mogelijk te maken. Daarbij hanteerde Mos een hele reeks aan leugens en lasterlijke teksten. Bart Mos schrijft ondertussen dat Ferdy Roet ‘een watje is’, een cameraploeg van EenVandaag zou hebben uitgescholden en ‘zijn medicijnen zou moet innemen’. De betreffende redacteur van EenVandaag, Tom van ‘t Einde, begrijpt desgevraagd niet waarom Mos opschrijft dat Roet dat zou hebben gedaan aangezien dat niet het geval is. Vorige week is er aangifte tegen Bart Mos gedaan.

“Alles is dus blijkbaar geoorloofd om de Staatsloterij in de kaart te spelen en om de bedrogen deelnemers met een schijntje af te kopen,” aldus Roet. Treffend vermeldde het NRC afgelopen zaterdag nog dat het bekend worden van de schikking met een bedrogen deelnemer, waarbij die deelnemer zijn inleg terugkreeg, de Staatsloterij niet helpt om Roet als onredelijk en onbetrouwbaar neer te zetten.

In het NRC zegt Jan Driessen,  woordvoerder van de Staatsloterij en vriend van Mark Rutte, ‘dat hij de Staatsloterij niet tot een oplossing met Loterijverlies ziet komen, tenzij er een karakterwissel plaatsvindt.’ Roet ziet zichzelf evenmin tot een oplossing komen met de Staatsloterij en haar advocatenkantoor Van Doorne. Van Doorne stelt namelijk, constateert Roet, heel duidelijk het belang van haar advocaten om zoveel mogelijk omzet te maken voorop en bedriegt de zaak aan de onderhandelingstafel. “Met dergelijke advocaten ga ik niet onderhandelen aangezien zij bewust informatie hebben achtergehouden door bijvoorbeeld een bedrogen deelnemer met een geheimhoudingsplicht naar Loterijverlies, zijn  geld terug te geven en meehelpen om nadelige constructies voor verhaal heimelijk op te tuigen,” meent Roet.

Daarnaast heeft Jos Driessen tegen een medewerker van Loterijverlies gezegd dat de Staatsloterij Roet kapot wil maken. Dat Driessen dit desgevraagd ontkent, zegt meer dan voldoende. 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus