Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Staatselite wil Loterijverlies kapot maken

Staatselite wil Loterijverlies kapot maken

23 februari 2018 - Ondanks dat inmiddels zo ongeveer de gehele Amsterdamse zuidas betrokken is geweest bij de zaak Loterijverlies, en tal van rechters die het niet zo nauw met de regels nemen en er tal van acties zijn ontplooid om Loterijverlies kapot te maken, blijkt het telkenmale onmogelijk om Loterijverlies te torpederen. Ook media als de Telegraaf, Tros Radar en Das Kapital spelen daarbij een huiveringwekkende rol. Zo bevalen Tros Radar en de Telegraaf aan om mee te doen met de Bijzondere Trekking met een prijzenpot van 13,5 miljoen euro en werden er tal van zaken gepubliceerd om de claim te torpederen en als kansloos af te doen. Volgens de stellingen van het gerechtshof is die trekking misleidend geweest, omdat  er maar liefst 7,8 miljoen loten meededen, dat terwijl de gemiddelde burger van zo ongeveer 3 miljoen loten uitgaat bij het maken van een voorstelling van zaken.

Volgens berekeningen van de belastingdienst is deze ‘kansloze claim’ van Loterijverlies nu ineens wél 379 miljoen euro waard en legt de belastingdienst voor miljoenen beslag bij Roet in privé zonder enige vooraankondiging of nader overleg. Volgens de belastingdienst kan zij op basis daarvan een naheffingsaanslag bij Roet in privé neerleggen over 2014 van 4,19 miljoen euro. Dat terwijl het gerechtshof in een werknemerskwestie heeft bepaald dat de waarde van de claim destijds te onbeduidend was vanwege allerlei processuele problemen.

Volgens de belastingdienst zal het Ministerie van Financiën desnoods opdraaien voor de claim van 379 miljoen euro. Dat is opmerkelijk, want Loterijverlies is met het Ministerie van Financiën verwikkeld in een rechtszaak daarover. 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus