Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Staat en Staatsloterij proberen jarenlang bedrog te verdoezelen

Staat en Staatsloterij proberen jarenlang bedrog te verdoezelen

 

18 november 2021 – Guernsey, Peter Port -  De Nederlandse Staat is er alles aan gelegen om Ferdy Roet onderuit te halen aangezien hij de grootste collectieve rechtszaak ooit van haar wist te winnen. Belangrijk om daar niet bij te vergeten is dat de Staatsloterij jarenlang haar klanten honderden miljoenen euro´s aan gecommuniceerd prijzengeld nooit daadwerkelijk heeft uitgekeerd . Het gerechtshof heeft daarbij bepaald dat de schade niet bestaat uit een minuscuul kansverschil maar uit de aankoopbedragen van de Staatsloten.

 

Door een publicitaire truc, uitgaande van de gedachte dat de Staat ´betrouwbaar´ is, zijn volgens Roet honderdduizenden mensen erin getrapt mee te doen aan de Bijzondere Trekking, een gratis goedmaaktrekking, in 2017. Uit vertrouwelijke documenten blijkt dat het geen ´goedmaaktrekking´ was zoals gecommuniceerd, maar een berekende actie om het financiële risico van de Staat te beperken. Dat staat letterlijk in vertrouwelijke documenten in handen van Roet. Volgens Ferdy Roet is het domste wat je kunt doen de Staat geloven. Hij vervolgt: ‘Wanneer je uitgaat van de harde waarheid dan zit je goed. Laat je jezelf verleiden tot goedgelovigheid tegenover de Staat, dan is de kans groot dat je een oor wordt aangenaaid. In 2015 zei de Staatsloterij bijvoorbeeld te willen onderhandelen met Loterijverlies. Feitelijk gezien was dat helemaal niet zo en puur een strategie om de zaak dood te laten bloeden en reactief te handelen. Nooit is er enig aanbod gekomen’.

 

Nu probeert de Staat alle rechtszaken tegen haar stop te zetten door ridicuul hoge navorderingsaanslagen op te leggen die alleen al de omzet over alle jaren meerdere malen overtreft. Volgens de Staat is Loterijverlies en haar claim meer waard dan de Staatsloterij en tegelijkertijd vraagt de Staat om zekerheid. Wanneer dan vervolgens de claim als zekerheid wordt gesteld, dan kan dat niet aanvaard worden. Dit soort achterbakse praktijken worden vooralsnog niet aangepakt. Het gerechtshof Den Haag wilde de betreffende ambtenaren Ostendorf en Elbers niet laten vervolgen, omdat zij het niet voor eigen gewin zouden doen. In het Wetboek van Strafrecht staat bij het misdrijf knevelarij toch echt dat het niet voor eigen gewin hoeft te zijn, maar juist ook voor de openbare kas. ‘Door dit soort afwijzingen zullen ambtenaren geen enkele motivering hebben om zichzelf vanuit hun machtige posities tegenover burgers normaal te gedragen', aldus Roet. Het Openbaar Ministerie als voormalig toezichthouder van de  Staatsloterij, ziet het met voldoening aan. Niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat het OM jarenlang haar burgers niet heeft beschermd tegen de Staatsloterij en miljoenen mensen geld uit de zakken is geklopt door de Staatsloterij omdat zij opzettelijk misleid zijn doordat de Staatsloterij een truc toepaste om haar loterij zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

 

De Staat beschuldigt Ferdy Roet ervan geld verduisterd te hebben. Echter de rechtbank Noord-Holland heeft al bepaald dat er niet verduisterd kan zijn omdat het uitkeringsverbod niet geschonden kan zijn vanwege de bedrijfsstructuur. Desondanks stuurt het Functioneel Parket er absurde persberichten uit, tot genoegen van de Staatsloterij en de Telegraaf en een poging om Roet monddood te maken. Volgens Roet is dit niets anders dan kwade trouw. Daarnaast procedeert Roet vanaf vrijwel het eerste uur op eigen kosten tegen de Staatsloterij. Uit het jaarverslag 2012 blijkt dat er plusminus 12.000 euro in kas was. Daarnaast heeft een andere vennootschap van Roet jarenlang de klantenservice bemand zonder daar ook maar een cent van gezien te hebben. Uiteraard hoor je daar geen enkele ambtenaar over en natuurlijk al helemaal de Staatsloterij en de Telegraaf niet nu Jan Driessen, extern adviseur van de Staatsloterij, heeft meegewerkt aan de strategie om Ferdy Roet als een ongeloofwaardig persoon neer te zetten. Deze arglistige Driessen criminaliseert telkenmale opponenten van zijn opdrachtgevers en is blijkbaar iemand die je kunt inhuren om zwartmakerij te bedrijven volgens Roet. Datzelfde geldt voor Bart Mos van De Telegraaf die zelfs alle argumenten kent waarom er niks mis is, maar daar doelbewust niets mee doet. Dat heeft Mos zelf toegegeven in een gesprek met Roet.

 

De Staat beschuldigt Roet tevens van het niet afdragen van btw. Echter over collectieve juridische diensten is helemaal al geen btw verschuldigd en daarnaast was een concurrerende stichting ook niet BTW plichtig met exact dezelfde voorwaarden. Verder is er voor die klanten niks verricht vanuit Nederland. Daarnaast zijn er geen activiteiten verricht vanuit Nederland betreffende die opbrengsten. De Belastingdienst heeft al aan Roet aangegeven dat er sprake is van een verdedigbaar standpunt. Ook op dit punt voert het OM een kansloze exercitie jegens Roet.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus