Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Kantoor Rijksadvocaat Belastingen adviseert in belastingontwijking

29 januari 2018 - Het Amsterdamse advocatenkantoor Van Doorne, optredend voor de Staatsloterij in het conflict met Loterijverlies -dat die laatste partij reeds beslissend heeft gewonnen in 2015 met het arrest van de Hoge Raad- heeft Loterijverlies voortdurend proberen te demoniseren door te wijzen op het kanaal-eiland Guernsey als vestigingsplaats. Dit gebeurde bij monde van Van Doorne-advocaat Jasper Leedekerken. Dat terwijl Loterijverlies gewoon onderhevig is aan de Nederlandse vennootschapsbelasting. Dit alles is onderdeel van een groots opgezette campagne vanuit de Staat om Loterijverlies te slopen na de winst bij de Hoge Raad en om zo te voorkomen dat de Staatsloterij honderden miljoenen moet betalen aan schadeloosstellingen. Deze ongekend smerige campagne wordt vooral gevoerd via de media met een hoofdrol voor Bart Mos van De Telegraaf. 


Door Loterijverlies te 'verwijten' dat Guernsey de vestigingsplaats is probeert Leedekerken de suggestie te wekken dat er sprake is van fiscaal wangedrag. Dit is opmerkelijk omdat een van de kernactiviteiten van Van Doorne het adviseren is inzake fiscale constructies voor cliënten op de Antillen. Het kantoor heeft voor dit doel zelfs een filiaal dat opereert onder de naam EKVan Doorne en vestigingen heeft op Curaçao, Aruba, Bonaire, Saba, St. Eustasiun, St. Maarten en aan hetzelfde adres aan de Jachthavenweg 121 te Amsterdam. Van Doorne adviseert cliënten ook inzake fiscale constructies zoals blijkt uit een gesprek van iemand namens Loterijverlies met Van Doorne-advocaat Ewout van Asbeck, specialist in Nederlands en internationaal fiscaal recht. Op de website staat dat: ‘De Nederlandse Cariben bieden internationaal opererende bedrijven verschillende mogelijkheden voor activiteiten in offshore en freezones.’ De fiscale advisering van Van Doorne heeft geen ander doel dan het omzeilen en ontwijken van de Nederlandse fiscus en het aldus benadelen van de publieke middelen. 

Deze hypocrisie van Van Doorne wordt nog stuitender tegen het licht van de rol van het kantoor als Rijksadvocaat in de figuur van Elzard Schipper. De Rijksadvocaat is in Nederland een advocaat die tevens als buitengewoon ambtenaar van de Belastingdienst is aangesteld en die de Staat der Nederlanden vertegenwoordigt in rechtszaken voor de rechter die de ontvangst van de rijksbelastingen betreffen. Voorafgaand aan de heer Schipper werd deze positie bekleed door Van Doorne-advocaat Hermine ten Haaft (vanaf 2004). Wie volgt het nog.... een kantoor dat is gespecialiseerd in belastingontwijking wordt door de Nederlandse Staat ingehuurd om de fiscus bij te staan! Ook uit deze wantoestanden blijkt wederom dat zij in al haar wanhopige aanvallen op Loterijverlies haar eigen problemen blootlegt.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus