Rechters door Loterijverlies met succes gewraakt
Rechters door Loterijverlies met succes gewraakt
Gezien alle ervaringen van Loterijverlies met de Nederlandse Staat en met alle verschijningsvormen daarvan, houdt Loterijverlies al die partijen zeer scherp en continu in de gaten. De waarheid blijkt er namelijk vaak niet toe te doen en veel feiten worden gewoon genegeerd. Meest bizar is de ontmaskering van een rechter die zichzelf als onderzoeker in een zaak voordeed, maar bleek te werken op het kantoor van de partij die diezelfde zaak financierde.
Loterijverlies heeft namelijk ontdekt dat een rechter die in eerste aanleg de bizarre eisen van de fiscus goedkeurde een jaar daarvoor nog werkte als collega van de belastinginspecteurs die die aanslagen oplegden. Dit is niet toegestaan volgens de ‘Leidraad onpartijdigheid en nevenfuncties van de rechter’.
Die rechter keurde tien miljoen euro aan belastingaanslagen goed, waarbij over geen daadwerkelijk verkregen winst toch een aanslag werd opgelegd door de fiscus. Volgens de fiscus was er een winst van tientallen miljoenen op basis van een kans, maar in de praktijk is er nooit een euro ontvangen. Emeritus hoogleraar mathematisch statistiek Richard Gill van de Universiteit Leiden heeft de zaak bestudeerd en hij vindt het gedrag van de Belastingdienst tegenover Loterijverlies ronduit belachelijk. Richard Gill, een internationaal gerenommeerde autoriteit op het gebied van statistiek, is een van de drijvende krachten achter de vrijspraak van Lucia de Berk, de verpleegster die eerder onterecht tot levenslang werd veroordeeld.
Tijdens het hoger beroep bleek Loterijverlies na zeer intensief speurwerk dat die rechter, die dus eerst werkte bij de fiscus, nota bene veelvuldig rechtszaken doet met de raadsheren die haar moeten beoordelen. Zij is in de tussentijd namelijk gepromoveerd tot raadsheer bij het gerechtshof Amsterdam.
De raadsheren (rechters bij het gerechtshof) schreven in een reactie dat zij alleen maar hoefden te oordelen of de belastingaanslagen al dan niet terecht waren, maar in de stukken zijn door Loterijverlies pagina's bewijs gepresenteerd dat zij tevens moesten oordelen over haar onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Dit heeft Loterijverlies dan ook duidelijk gemaakt aan de wrakingskamer en het wrakingsverzoek is gegrond verklaard.
Door deze uitspraak krijgt Loterijverlies toch weer een sprankje hoop dat rechtvaardigheid en de waarheid de beginselen zijn voor eerlijke rechtspraak.