Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Loterijverlies legt voor 121 miljoen euro beslag bij de Staatsloterij

Loterijverlies legt voor 121 miljoen euro beslag bij de Staatsloterij

 

8 maart 2017 - 3:52 uur Loterijverlies heeft toestemming gekregen van de kortgedingrechter om voor 121 miljoen euro beslag te leggen bij de Staatsloterij. Dat is overeenkomstig de ingestelde eis. Verschillende deurwaarders hebben vanmiddag de gelden veiliggesteld voor de door de Staatsloterij bedrogen deelnemers in de periode 2000 tot 2008. In eerste instantie wordt het beslag gelegd bij de financiële instellingen die zaken doen met de Staatsloterij, waaronder huisbankier ING. Onduidelijk is wat de gevolgen zijn voor de Staatsloterij trekking van aanstaande vrijdag.

 

De Staatsloterij weigert stelselmatig gevolg te geven aan het arrest van de Hoge Raad en tracht via een naar fraude riekende omweg de bedrogen deelnemers hun claim te ontnemen. Volgens woordvoerder mr. Ferdy Roet van Loterijverlies is het ongehoord dat nota bene een staatsbedrijf een uitspraak van de hoogste rechter aan haar laars lapt. De Hoge Raad is immers overduidelijk geweest en heeft aangegeven dat de schade bestaat uit de aankoopbedragen van de staatsloten. Letterlijk is bepaald dat “de schade als gevolg van de misleidende mededelingen van de Staatsloterij niet bestaat uit het verlies van de kans op winst, maar uit de kosten van aankoop van een staatslot”. Dat de kortgedingrechter toestemming heeft gegeven om beslag te leggen, is een teken aan de wand. Een dergelijk verlof wordt immers zeker niet zomaar verstrekt.

 

De Staatsloterij weet zelf maar al te goed dat zij bedrogen deelnemers hun inleg inclusief de rente en kosten moet terugbetalen. Want in een door Loterijverlies achterhaalde vaststellingsovereenkomst gaf de Staatsloterij een bedrogen deelnemer haar geld volledig terug en heeft dat aan Loterijverlies bevestigd. Ook  werd door een advocaat van de Staatsloterij gezegd “dat de Staatsloterij begrijpt dat de strekking van het gerechtshof is dat deelnemers hun inleg moeten terugkrijgen”.

 

Of toekomstige trekkingen, zoals die van aanstaande vrijdag met de naar zeggen gegarandeerde jackpot van 27 miljoen euro, door de beslaglegging in gevaar komen, is Loterijverlies niet bekend. Zo lang de Staatsloterij het arrest van de Hoge Raad naast zich neer blijft leggen, en daarmee de belangen van de bedrogen deelnemers, zal Loterijverlies elke mogelijke actie ondernemen om deelnemers terug te kunnen geven waar zij volgens de Hoge Raad recht op hebben. Onlangs zijn zelfs 14 partijen gedagvaard door Loterijverlies om alle schade op te verhalen. Loterijverlies gaat net zo lang door totdat de deelnemers hun recht hebben gehaald.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus