Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Loterijverlies eist meer dan 300 miljoen euro schadevergoeding van de Staatsloterij

Den Haag 25 januari 2016 - Vandaag heeft Stichting Loterijverlies de Staatsloterij een laatste sommatie gestuurd om alle 193.000 deelnemers van de Stichting Loterijverlies binnen 15 dagen hun inleg over de periode 2000-2008 met rente terug te betalen. Stichting Loterijverlies is gedwongen deze sommatie uit te sturen omdat onderhandelingen over het betalen van een redelijke en billijke schadevergoeding aan de deelnemers al maanden lang gerekt wordt door de Staatsloterij.

 

Al op 30 januari 2015 besliste de Hoge Raad immers dat de Staatsloterij haar deelnemers jarenlang heeft misleid door hen verkeerde winstkansen voor te spiegelen en door trekkingen te verrichten uit alle bestaande loten en niet alleen uit de verkochte loten. Namens alle 193.000 deelnemers eist Stichting Loterijverlies de inleg over de jaren 2000-2008 terug, vermeerderd met de wettelijke rente. Woordvoerder Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies: “De uitspraak van de Hoge Raad is zo kraakhelder. Het is ongelooflijk dat een organisatie die feitelijk bestuurd wordt door de overheid niet het fatsoen heeft om gehoor te geven aan een rechterlijke uitspraak. De Hoge Raad stelt letterlijk dat de schade van de deelnemers niet bestaat uit een minuscuul kansverschil, maar uit het aankoopbedrag van de staatsloten. ”

 

“In de jaren dat de Staatsloterij de deelnemers heeft misleid heeft de schatkist ruim € 1,1 miljard ontvangen van de Staatsloterij. Alle 193.000 deelnemers worden door de Staatsloterij aan het lijntje gehouden. Daarom sommeren wij, en gaan we tot gerechtelijke actie over als hier geen gehoor aan wordt gegeven.” De staat heeft volgens Roet geprofiteerd van het jarenlange bedrog van de Staatsloterij. “En daar mogen de deelnemers nooit de dupe van worden” aldus Roet.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus