Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Interim bestuurder Loterijverlies probeert claim deelnemers te ontnemen

Interim bestuurder Loterijverlies probeert claim deelnemers te ontnemen

Peter Port 16 november 2016 - De onlangs door de rechtbank Alkmaar aangestelde interim bestuurder van Loterijverlies, rechter Van den Emster, kreeg als opdracht om het financiële reilen en zeilen van de Stichting Loterijverlies.nl na te gaan. De stichting heeft echter tot doel de belangen van de gedupeerden van kansspelen te behartigen. Nu probeert Van den Emster te voorkomen dat de door de Staatsloterij bedrogen deelnemers hun vordering in rechte niet kunnen afdwingen. Daartoe heeft Van den Emster een incident in de lopende procedure van de deelnemers ingesteld en probeert daarmee de ingestelde vorderingen van de deelnemers af te laten wijzen. “Dit kan niet anders worden opgevat dan dat hij de Staatsloterij en degenen die de claim van Loterijverlies proberen over te nemen in de kaart wil spelen,” aldus Loterijverlies.nl B.V.


Dan is er ook nog eens de verwevenheid met advocaat Hendrik Jan Bos, de raadsman van 28 Loterijverlies-leden in de ontslagprocedure van de trustmaatschappij als bestuurder van de stichting. Direct nadat de rechtbank het verzoek tot schorsing van Breton had toegewezen, heeft de rechtbank de door Bos voorgestelde Van den Emster tot tijdelijk bestuurder benoemd. Op zijn beurt heeft Van den Emster vervolgens Bos als advocaat van de Stichting ingeschakeld.


Omdat Van den Emster, net als Bos overigens, weigerde mededelingen te doen over de identiteit van de initiator van de ontslagprocedure, heeft Loterijverlies via onderzoek aangetoond dat de IP gegevens van het e-mailadres dat Van den Emster gebruikte op naam stond van Liesker Procesfinanciering. Liesker is een claimfinancier die in de door haar gefinancierde zaken een no cure no pay belang van 30% hanteert en uitsluitend zaken financiert met een te verwachten minimumopbrengst van € 150.000,-.


Liekser gebruikt Van den Emster mede als een marionet om zelf grof geld aan deze zaak te verdienen. Van den Emster pikt ook een graantje mee. Ook Bos wordt van dit alles financieel een heel stuk wijzer. Zij proberen de miljoenen te ontfutselen waarvoor de deelnemers en Loterijverlies al reeds vele jaren uit eigen zak voor procederen.


Loterijverlies meent dat de handelwijze van Van den Emster niet te rijmen valt met de onafhankelijkheid die van hem als tijdelijk bestuurder en rapporteur aan de rechtbank zou mogen worden verwacht, omdat Van den Emster aantoonbaar in strijd handelt met zijn veronderstelde onafhankelijkheid. 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus