Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Directeur Staatsloterij misleidde bedrogen deelnemers

Directeur Niels Onkenhout van de Staatsloterij heeft destijds via haar spreekbuis De Telegraaf de door de Staatsloterij bedrogen deelnemers van Loterijverlies misleid bij en rondom de berichtgeving omtrent de Bijzondere (gratis) Trekking in mei 2017.

Onkenhout noemde de Bijzondere Trekking een immense aanslag op het vermogen van de Staatsloterij, terwijl tussen de Staatsloterij en het ministerie van Financiën was afgesproken dat het ministerie garant staat voor alle gevolgen van het door mr. Ferdy Roet gehaalde arrest bij de Hoge Raad. Het hoogste rechtscollege heeft daarbij nota bene overwogen dat de schade bestaat uit de aankoopbedragen van de Staatsloten en dat de schade uitdrukkelijk niet bestaat uit een minuscuul kansverschil.


Aan deze Bijzondere Trekking, met nog geen 15 miljoen euro aan prijzengeld, deden 2,8 miljoen bedrogen deelnemers mee. Daarbij is op basis van jarenlang bedrog een miljardenomzet door de Staatsloterij gehaald en zijn bovendien honderden miljoenen aan gecommuniceerde prijzen nooit uitgekeerd. 

Onkenhout noemde de Bijzondere Trekking 'absoluut noodzakelijk' en manipuleerde met zijn uitlating 'dat er een immense aanslag op het vermogen zou zijn' bedrogen deelnemers massaal tot een akkoord. Dat deed de Staatsloterij in combinatie met een 15 miljoen kostende campagne rondom die Bijzondere Trekking, waarbij dus tevens 15 miljoen euro werd uitgetrokken om alles op alles te zetten om die gratis loten bedrogen deelnemers aan te smeren en zodoende bedrogen deelnemers akkoord te laten gaan met een paar gratis staatsloten als compensatie. Zonder daarbij dus essentiële punten te vermelden dat de Staat garant staat en de Hoge Raad heeft bepaald dat de schade bestaat uit de aankoopbedragen van de Staatsloten en uitdrukkelijk niet uit een minuscuul kansverschil.

Volgens Loterijverlies en een opinie van een professor hebben de bedrogen deelnemers recht op hun geld terug vanwege het jarenlange bedrog.

Ondermijning door overheid

De Staatsloterij, haar advocaten en ambtenaren van het ministerie van Financiën halen sindsdien alle 'argumenten' waarmee zij destijds van Loterijverlies tot aan de Hoge Raad verloren hebben gewoon weer uit de kast. Vreemd genoeg trappen verschillende rechters daar toch in, terwijl in de collectieve zaak deze argumenten keihard en uitdrukkelijk zijn weerlegd. 

Alle deelnemers zijn op dezelfde wijze misleid. Zij konden namelijk niet weten dat de Staatsloterij op de achtergrond een truc uithaalde. Dat bijvoorbeeld een plaatselijke rechter te Roermond oordeelt dat iemand meedeed om een kans te maken op een prijs en die kans ook heeft gehad, is een ongekend staaltje ondermijning wat al door de Hoge Raad in 2015 is gepareerd. Immers, als je een auto koopt met volgens de verkoper een 4 liter motor en er blijkt achteraf een 1.4 liter motor in te zitten, dan is het natuurlijk niet zo dat je niet bedrogen bent omdat je toch kon rijden. Het gaat er namelijk om dat de 200.000 klanten van Loterijverlies.nl B.V. nooit zouden hebben meegedaan, althans niet tegen dezelfde voorwaarden, indien zij wisten dat de Staatsloterij miljoenen nooit verkochte en daarmee eigenlijk niet bestaande lotnummers aan de verkochte lotnummers ging toevoegen en ook over die lotnummers de prijzen ging trekken. Dit hebben de deelnemers van Loterijverlies.nl B.V. schriftelijk verklaard. Dat daarbij een kleine kans was, maar die aanzienlijker kleiner was en daarom misleidend, is al door het gerechtshof in 2013 overwogen. Ergo: honderden miljoenen euro's aan prijzen hebben nooit bestaan, maar zijn wel als zodanig gecommuniceerd door de Staatsloterij.

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus