Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Bart Mos graaft zijn eigen journalistieke graf

Bart Mos graaft zijn eigen journalistieke graf

Peter Port 15 november 2016 - De toch al omstreden journalist Bart Mos van De Telegraaf gaat inmiddels zo ver in zijn hetze tegen de oprichter van Loterijverlies Ferdy Roet dat hij zelfs een door Hendrik Jan Bos gefakete doodsbedreiging heeft verspreid. Dit deed Bart Mos ondanks dat hem heel duidelijk is verteld dat van een doodsbedreiging geen enkele sprake is geweest. Bovendien is er een getuige die precies heeft gehoord wat er tussen Hendrik Jan Bos en de oprichter van Loterijverlies is gezegd en dat is allerminst een doodsbedreiging.

Van frustratie naar hetze
Bart Mos berichtte op 27 mei 2008 dat de actie van Loterijverlies misleidend zou zijn. Hij kreeg ongelijk want het gerechtshof bepaalde dat de schade van de door de Staatsloterij misleide deelnemers bestaat uit de aankoopbedragen van de Staatsloten. Toen verklaarde Bart Mos de claim van Loterijverlies van de inmiddels bijna 200.000 deelnemers, waaronder rechters en veel BN'ers, als een onzinclaim. Uit frustratie van al zijn ongelijk startte hij een ware hetze tegen Loterijverlies. Nu hij weet dat er verschillende aangiftes tegen hem zijn gedaan voert hij deze hetze uit nog meer frustratie op. Bart Mos duldt duidelijk nooit tegenspraak, voelt zich onaantastbaar en is er zelfs trots op dat hij door anderen als “rat” wordt aangeduid. Ondertussen probeert hij bewust de claim van de door de Staatsloterij misleide deelnemers nadelig te beïnvloeden. 

Over het feit dat advocaat Hendrik Jan Bos en zijn collega advocaat Roger Kroes zich binnenkort moeten verantwoorden bij de Raad van Discipline, schrijft Bart Mos uiteraard niets. Net zoals over de rechter die nota bene verweven blijkt te zijn met de tegenpartij. Wat Mos met deze subjectieve en vooringenomen berichtgeving echter vergeet, is dat hij daarmee niet alleen de deelnemers van Loterijverlies ondermijnt, maar ook heel veel lezers van zijn eigen Telegraaf. Zo regisseert hij zijn eigen ondergang.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus