Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Bart Mos en Paul Jansen gedagvaard wegens laster

Bart Mos en Paul Jansen gedagvaard wegens laster

Peter Port 1 februari 2017 Ferdy Roet, oprichter van Loterijverlies, heeft Bart Mos, en in diens kielzog Paul Jansen en de Telegraaf Media Groep (TMG), gedagvaard wegens laster. De hetze van Mos tegen Roet moet volgens hem voor nu en altijd gestopt worden. “Ik ben er helemaal klaar mee met al die aantijgingen en laster,” stelt Roet.

Onder verantwoording van oud-hoofdredacteur Jules Paradijs en de huidige hoofdredacteur Paul Jansen voert Bart Mos al ruim 8 jaar een hetze tegen Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet. Die hetze is uit frustratie geboren, omdat Mos direct na de oprichting van Loterijverlies suggereerde dat de actie niet te winnen viel. Maar niets is minder waar. Roet won zowel voor het gerechtshof als voor de Hoge Raad. En dat kan Mos niet verkroppen en probeert op allerlei buitensporige manieren Roet in een kwaad daglicht te stellen. 

Met Twitter denkt Mos een wapen tegen Roet te hebben. Mos, en dus de Telegraaf Media Groep, verspreidde onder meer een valse beschuldiging van doodsbedreiging van “Ik maak je dood” aan advocaat Hendrik Jan Bos, die Roet nooit heeft geuit maar wel door de Telegraaf verspreid is. Hiervan is ook aangifte gedaan tegen Hendrik Jan Bos. Dit heeft dan ook niks met journalistiek te maken, maar met het bewust besmeuren van andermans naam. Blijkbaar kan je Bart Mos bellen dat persoon x je bedreigd heeft en de Telegraaf verspreidt daarna dat persoon x, persoon y bedreigd heeft. Een ongehoorde en buitenproportionele wijze van journalistiek.

Daarnaast was er een valse beschuldiging van Mos voor een vermeend uitschelden door Roet van een tv-ploeg van EenVandaag. Dat wordt ook ontkend door Tom van het Einde, redacteur van EenVandaag. Ook twittert Mos dat ‘De heer Roet rijp is rijp voor opname’, ‘z’n medicijnen weer vergeten heeft’, en dat ‘Ferdy Roet gewoon een watje is’. Deze Tweets beschadigen onherstelbaar de naam van Ferdy Roet.

Bart Mos misbruikt continu zijn Twitteraccount in relatie tot de uitvoering van zijn werkzaamheden bij De Telegraaf. Dit wordt bevestigd door hoofdredacteur Paul Jansen, die Mos onlangs een Twitterverbod van 2 maanden heeft gegeven. Saillant detail: na twee weken hervat Mos zijn Tweets, zonder door Jansen op de vingers te worden getikt.

Ferdy Roet eist onder meer een verbod op het doen van enige uitlating over hem, een algeheel Twitterverbod van 6 maanden, rectificatie op de website en in de krant van De Telegraaf en gedaagden – Mos, Jansen en De Telegraaf – te veroordelen tot vergoeding van de schade.

 

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus