Loterijverlies.nl B.V. Loterijverlies.nl B.V.

Aangifte tegen Bart Mos door Loterijverlies

Aangifte tegen Bart Mos door Loterijverlies

 

Tegen journalist Bart Mos van de Telegraaf wordt door Loterijverlies aangifte gedaan wegens laster, smaad en racisme.  Mos maakt Loterijverlies en haar oprichter Ferdy Roet bij voortdurende herhaling zwart. Dit kan Loterijverlies niet langer accepteren. Loterijverlies zal haar actie tegen de Staatsloterij nooit stopzetten. Het verloren kort geding van vandaag betekent dan ook allerminst dat het arrest van de Hoge Raad, waarin is uitgemaakt dat de Staatsloterij haar deelnemers jarenlang misleid heeft en schadevergoeding aan ruim 193.000 gedupeerden moet betalen, van tafel is.

 

Bart Mos laat zich overduidelijk voor het karretje van de Staatsloterij spannen. Voor de Staatsloterij lijkt het de laatste strohalm te zijn om Loterijverlies en vooral haar oprichter Ferdy Roet zwart te maken via de ongenuanceerde en leugenachtige artikelen van Bart Mos. Zo suggereren de Staatsloterij alsmede Mos dat Loterijverlies geld wegsluist. Dit is volstrekt onjuist en Mos weet dat ongetwijfeld ook. Maar hij weigert te schrijven dat Europa Enterprises, waar het geld volgens Mos heen gaat, gewoon een bedrijf is dat door Loterijverlies in ingeschakeld voor een specifieke actie onder haar deelnemers. Van wegsluizen is dan ook geen enkele sprake.

 

Indien Loterijverlies de werkelijk de door haar gemaakte kosten aan haar deelnemers had doorberekend, dan hadden zij het drievoudige aan inschrijfgeld moeten betalen. Loterijverlies heeft ruim 5 miljoen euro aan inschrijfgeld ontvangen, terwijl de huidige kosten aantoonbaar rond de 20 miljoen euro bedragen. Overigens betaalt de Staatsloterij zelf 7,7 miljoen euro per jaar voor haar klantenservice, waarbij van alle klantcontacten 20% over vragen van Stichting Loterijverlies ging.

 

In vergelijking met andere collectieve zaken, is het inschrijfgeld van Loterijverlies met gemiddeld 30 euro zelfs aan de lage kant. De VEB bijvoorbeeld rekent  56 euro per jaar om aan een zaak deel te nemen en bij de Stichting Fortis Effect betaal je 39 euro per jaar voor de administratiekosten. Het inschrijfgeld van Loterijverlies dus zeer zeker niet onredelijk.

Loterijverlies weet dat er directe contacten zijn tussen Bart Mos van de Telegraaf en de Staatsloterij. Dat bleek ook gisteren weer, waar Mos voor en na het kort geding uitgebreid met de Staatsloterij stond te praten en tijdens de rechtszaak zat hij pontificaal vooraan, nota bene tussen de (juridische) medewerkers en de advocaten van de Staatsloterij. 

 

 

Al vanaf 2008, het jaar waarin de actie van Loterijverlies begon, stelt Mos Loterijverlies in een kwaad daglicht. Zo publiceerde hij artikelen waarin hij stelde dat de actie van Loterijverlies misleidend was en ‘voorspelde’ hij onder meer dat Loterijverlies de zaak nooit zou winnen. Mos blijft ook maar in zijn artikelen herhalen dat oprichter Ferdy Roet een auto heeft gehad die geweest zou zijn van een Chinese mensenhandelaar. Maar als je een auto bij de Dienst Domeinen van de Overheid koopt, kun je uiteraard niet weten wie de vorige eigenaar was.

 

 

Na een programma van Zomergasten met burgemeester Aboutaleb twitterde Bart Mos:

”Die Aboutaleb jat nog net ff die zomergasten-pen mee als Wilfried niet kijkt! Het blijft toch een Marokkaan hè.” Voor deze uiterst onbeschofte en racistische uitspraak heeft Mos nooit zijn verontschuldigingen gemaakt. Maar in de aangifte zal hij hier aan herinnerd worden.

Aanmelden
  • Like Loterijverlies.nl B.V. op Facebook
  • Volg Loterijverlies.nl B.V. op Google Plus